نکاتی جالب درباره آثار هنری معروف که تا به حال نشنیده‌اید

همه ما با آثار بزرگ هنری مواجه شده‌ایم و در بیشتر اوقات در کنار لذت بردن از این آثار، دوست داشته‌ایم بدانیم چه نکته‌ای در پس این آثار وجود دارد. در اینجا نکاتی جالب درباره آثار هنری معروف دنیا از قبیل مونالیزا اثر لئوناردو داوینچی، شب پرستاره اثر ون گوگ، جیغ اثر ادوارد مونش و دختری با گوشواره های مروارید اثر یوهانس ورمیر آمده است.

نکاتی جالب درباره آثار هنری معروف

۱- نقاشی «مونالیزا» اثر لئوناردو داوینچی

نکاتی جالب درباره آثار هنری معروف که تا به حال نشنیده‌اید

نکاتی جالب درباره آثار هنری معروف که تا به حال نشنیده‌اید

اگرچه برخی تصور می‌کنند که معروف‌ترین نقاشی لئوناردو داوینچی تجسمی از خود وی در لباس زنانه است اما تحقیقات می‌گوید که احتمالاً تصویر، زنی به نام لیزا جراردینی یکی از اعضای خانواده برجسته و مهم فلورانتین منصوب به شهر فلورانس و همسر یک تاجر ثروتمند ابریشم بوده است. بنا به یک داستان قدیمی، پدر لئوناردو داوینچی پدر جرالدینی را می‌شناخته و این نقاشی به سفارش او کشیده شده است.

۲- نقاشی «شب پرستاره» اثر ونسان ون‌گوگ
شهر کوچکی که در نقاشی شب پرستاره ونسان ون‌گوگ ترسیم شده است «سنت رمی» در جنوب فرانسه است. او این نقاشی را هنگامی کشیده است که در بیمارستان روانی «سنت پاول» این شهر بستری بوده است. هم اکنون نیز قسمتی از این بیمارستان به نام این نقاش بزرگ است.

۳- نقاشی «جیغ» اثر ادوارد مونک

نکاتی جالب درباره آثار هنری معروف که تا به حال نشنیده‌اید

نکاتی جالب درباره آثار هنری معروف که تا به حال نشنیده‌اید

به لحاظ فنی پنج نسخه مجزا از تابلوی معروف «جیغ» اثر ادوارد مونک، هنرمند اکسپرسیونیست موجود است. دو نسخه اول در سال ۱۸۹۳ به‌وسیله رنگ لعابی و مداد شمعی کشیده شده است و به ترتیب در نمایشگاه ملی اسلو و موزه مونک نگهداری می‌شود. نسخه سوم که در سال ۱۸۹۵ با مداد رنگی خلق شده است در دست یک مالک خصوصی بود و اخیراً در یک حراجی به مبلغ تقریبی ۱۲۰ میلیون دلار به فروش رفت. نسخه دیگر متعلق به سال ۱۸۹۵ و حکاکی شده به رنگ سیاه و سفید است. نسخه آخر که به واسطه عامه پسند بودن نقاشی‌های پیشین در سال ۱۹۱۰ توسط مونک خلق شده نیز در موزه مونک نگهداری می‌شود. در سال‌های اخیر روزنامه‌ها تیتر زده بودند که این نقاشی در سال ۲۰۰۴ دزدیده و در سال ۲۰۰۶ به موزه بازگردانده شده است.

۴- مجسمه «مرد متفکر» اثر آگوست رودین
اگر چه امروزه ده‌ها قالب مختلف از مجسمه معروف «مرد متفکر» آگوست رودین در جهان وجود دارد اما در اصل این مجسمه بسیار کوچک‌تر بود. در آغاز رودین یک نسخه ۷۰ سانتی‌متری از آن را در سال ۱۸۸۰ ساخت که خود جزئی از یک تندیس بزرگ‌تر به نام “دروازه‌های جهنم” بود. این اثر را که از «دوزخ» دانته الهام گرفته شده بود و در ابتدا «شاعر» نام‌گذاری شده بود تمثالی از خود دانته می‌دانستند. این مجسمه با تغییر نام به مرد «متفکر» در سال ۱۸۸۸ به صورت تکی به نمایش درآمد و در سال ۱۹۰۴ به شکل امروزی آن بزرگ‌نمایی شد.

۵- نقاشی «دختری با گوشواره های مروارید» اثر یوهانس ورمیر
همانند مونالیزا افراد زیادی در صدد بودند تا «دختری با گوشواره های مروارید» در نقاشی یوهانس ورمیر را پیدا کنند اما ورمیر مجبور نبود برای پیدا کردن کاندید مناسب به گزینه‌های دوردست بیاندیشد. چنین تصور می‌شود که مدل این نقاشی دختر خود او یعنی ماریا بوده است.

۶- نقاشی «گوتیک آمریکایی» اثر گرانت وود

نقاشی معروف دیگری که دارای مدل‌های جالبی است «گوتیک آمریکایی» اثر گرانت وود است که در مجموعه موسسه هنر شیکاگو می‌توان آن را دید. چه خوب و چه بد، وود برای خلق ایده مناطق روستا نشین آمریکا می‌خواست از مادر خود در این تصویر به عنوان مدل استفاده کند اما دریافت که ایستادن به مدت طولانی برای مادرش خسته کننده خواهد بود پس دامن مادرش را بر تن خواهرش کرد و از او خواست ژست بگیرد و میخکوب شود. مدل آقا در این تصویر دندانپزشک ۶۲ ساله گرانت وود است.

۷- نقاشی «شب زنده دارها» اثر ادوارد هاپر
نقاشی دیگری که در مجموعه موسسه هنر شیکاگو قرار دارد «شب زنده دارها» اثر ادوارد هاپر است. بنا به یک روایت مشهور، هاپر این نقاشی را از روی یک رستوران کوچک در روستای گرینویچ شهر نیویورک کشیده است، یعنی نقطه تلاقی خیابان گرینویچ، خیابان یازدهم و هفتم که به مارلی اسکور یا میدان مارلی معروف است. اما این تصویر یک قهوه‌خانه شبانه‌روزی است. او می‌گوید: صحنه را بسیار ساده کردم و رستوران را بزرگ‌تر ساختم و ناخودآگاه و احتمالاً داشتم تنهایی یک شهر بزرگ را نقاشی می‌کردم.

۸- نقاشی «تداوم حافظه» اثر سالوادر دالی
اگرچه سالوادر دالی هرگز اثر خود به نام «تداوم حافظه» یا «ذوب شدن ساعت‌ها» را تشریح نکرد اما گفت که این اثر برگرفته از ذوب شدن پنیر کامبرت در ‌آفتاب بوده است که او در حال تماشای آن بوده است. اگرچه این گفته ممکن است شوخی‌ای بیش نباشد.

۹- نقاشی «ریتم پاییز» اثر جکسون پولاک
جکسون پولاک نقاش اکسپرسیونیسم با نقاشی‌های مخلوطی از قطره‌های رنگش معروف است. تمام این آثار با قرار دادن پارچه‌هایی در کف کارگاه نقاشی وی واقع در حیاط پشتی‌اش و چکاندن لایه‌هایی از رنگ با دقت هر چه تمام‌تر روی آن‌ها خلق شده است. او برای خلق نقاشی «ریتم پاییز» از اشیاء غیر مرسوم همچون چوب، حوله و چاقو استفاده کرده است.

ins2012